Wild Rooster Festival
14:00 tot 23:59 - 27 augustus 2022
Grote Markt

De cowboyhoeden mogen weer uit het vet: Wild Rooster is terug! Het gratis Haagse rootsmuziekfestival met alleen maar goeie rockabilly, bluegrass, uptempo blues en rock’n’roll uit de tijd dat rock’n’roll nog rock’n’roll was. In 12 jaar is het festival uitgegroeid tot een vaste stek voor liefhebbers van alles wat met country, rockabilly en americana te maken heeft. Het festival vindt plaats op 26 & 27 augustus op de Grote Markt in Den Haag.

YEEEEHAAA, we mogen weer! Het jaarlijkse, gratis toegankelijke country/rockabillyfestival in het hart van de stad met een barbecuemenu om van te watertanden. De Grote Markt wordt tijdens het Wild Rooster Festival weer één grote ‘burning ring of fire’ met royale porties BBQ food, koud bier en een line-up van gloeiende country, rockabilly, blues, bluegrass en rock ‘n roll.

Al 10 jaar Texas achter de duinen
Het Wild Rooster Festival is een gratis Haags stadsfestival met alleen maar goeie rockabilly, bluegrass, uptempo blues en rock’n’roll uit de tijd dat rock’n’roll nog rock’n’roll was. Het festival bestaat ruim 10 jaar en is uitgegroeid tot een vaste stek voor liefhebbers van alles wat met country, rockabilly en americana te maken heeft. Vrijdag 7 februari haalt de Grote Markt het festival voor het eerst naar binnen. Mede-organisator Alice van Schoonhoven: “Elk jaar zijn we weer verrast door de enorme bak goede energie die er vrijkomt bij de Wild Rooster bezoekers. Het is voor ons echt één van de leukste festivals van het jaar. We gaan eens kijken of we wat van die hot sauce naar de winter kunnen halen.”

Honky-tonkbar sfeer
Anders dan in de zomer vindt het festival alleen ’s avonds plaats en duurt het 1 dag in plaats van 2. De sfeer zal gezien het latere uur minder een familiefeest zijn maar een intiemere kroegsfeer hebben omdat de shows binnen plaatsvinden. Programmeur Remco Prins: “Waar Wild Rooster bands traditiegetrouw heel goed in zijn, is het bouwen van een feestje. Dus dat zal hopelijk een gezellige zweterige chaos worden in 3 zaken tegelijk. We gaan voor de losse sfeer van Amerikaanse honky-tonk bars waar country helden als Jimmie Rodgers en Hank Williams 100 jaar geleden hun carrière begonnen, aan een afgeragde piano. Dat waren plekken waar mensen kwamen drinken & dansen zonder al teveel franje. Niet te moeilijk doen, dat worden de beste feestjes.”

3 zaken, 3 podia
Poppodium De Zwarte Ruiter, Café September en Hoender en Hop hebben allen in de zaak een podium waarop bands zullen optreden. Bezoekers kunnen er traditioneel Southern eten bestellen en plant-based variaties daarop. Op de line up staan 6 gerespecteerde namen uit de rootsmuziekscene afkomstig uit de VS, België en Nederland. Nieuwe Haagse rhythm’n’bluesband Westbrook Parker (spreek het hardop uit & je hoort het), met leden uit onder meer Rag Mob, geeft er een van zijn eerste shows. Entree is, net als bij het zomerfestival, gratis.

Grote Markt
De Grote Markt is één van de gezelligste stukjes Den Haag. De sfeer op de Grote Markt is altijd gemoedelijk en het uitgaanspubliek veelal creatief en eigenzinnig. Aan het plein in het midden van de stad bevinden zich diverse horecagelegenheden die voor ieder wat wils bieden: van bruin café tot cocktailbar, van poppodium tot restaurant. Daarnaast draagt de Grote Markt ook het etiket ‘Popdistrict’. Onder deze naam vinden het hele jaar door liveconcerten plaats, georganiseerd vanuit een samenwerking met poppodium Paard van Troje.


070online.nl is niet aansprakelijk voor eventueel onjuiste informatie op onze website en eventuele schade die hieruit kan voorkomen. Deze lijst met evenementen in Den Haag is met uiterste zorg samengesteld door ons team. Klopt er iets niet? Stuur ons dan een mail met daarin wat er aangepast zou moeten worden.

Deel dit artikel:

070online.nl is niet aansprakelijk voor eventueel onjuiste informatie op onze website en eventuele schade die hieruit kan voorkomen. Deze lijst met evenementen in Den Haag is met uiterste zorg samengesteld door ons team. Klopt er iets niet? Stuur ons dan een mail met daarin wat er aangepast zou moeten worden.

Organisator

Start - eind

  • 14:00 - :

Exporteer