Tentoonstelling 40 jaar Archeologie Den Haag
17:00 17 november 2022 tot 17:00 18 november 2022
Atrium Den Haag, Spui 70, 2511 BT Den Haag

Van muizenval tot zilverschat, hondenschedels en zelfs leeuwenbotten. In de Haagse bodem liggen archeologische resten die teruggaan tot het Stenen tijdperk. Dit jaar bestaat de afdeling Archeologie in Den Haag veertig jaar. Een selectie van de mooiste of meest bijzondere vondsten uit die periode zijn te zien tijdens een speciale jubileumtentoonstelling. Deze is te zien tot en met 18 november in het atrium van het Haagse stadhuis.

In de afgelopen decennia werden in Den Haag honderdduizenden vondsten uit de grond gehaald. Deze vondsten zijn zorgvuldig gerestaureerd en bewaard. Bij de afdeling Archeologie waren in al die jaren ook veel bijzondere mensen betrokken. Een aantal van hen ging voor deze tentoonstelling met hun favoriete vondst op de foto. Daarbij mogen de Romeinse mijlpalen uit het Wateringse Veld en de onlangs in het nieuws gekomen leeuwenbotten van het Buitenhof natuurlijk niet ontbreken. Ook de vondsten zelf (of een waarheidsgetrouwe replica) zijn te bezichtigen tijdens de openingstijden van het stadhuis.

Activiteiten herfstvakantie
Zelf op de foto gaan met een Haagse vondst? Dat kan! Op donderdag 27 oktober en vrijdag 28 oktober kun je je tussen 13.00 – 16.00 uur als Haagse regent laten fotograferen.

Deel dit artikel:

070online.nl is niet aansprakelijk voor eventueel onjuiste informatie op onze website en eventuele schade die hieruit kan voorkomen. Deze lijst met evenementen in Den Haag is met uiterste zorg samengesteld door ons team. Klopt er iets niet? Stuur ons dan een mail met daarin wat er aangepast zou moeten worden.

Organisator

Exporteer