Korenfestival Terug naar de Kust
11:30 tot 22:00 - 24 september 2022

Op zaterdag 24 september van 11:30 tot 17:30 uur vindt het grootste gratis Korenfestival van de regio Den Haag voor de vijfde keer plaats in het hart van Scheveningen: ‘Terug naar de Kust’! 37 koren met meer dan 1000 koorleden zorgen voor een uniek zangspektakel op zeven binnen- en buitenpodia in de Keizerstraat, Jurriaan Kokstraat (Bethelkerk), Marcelisstraat en het strand. De koren komen uit de regio Den Haag en verder uit heel Nederland én Oekraïne.

Meezingen
Terug naar de Kust is uitgegroeid tot een indrukwekkende sing-along voor talrijke koren én bezoekers die uit volle borst mee kunnen zingen. De belangstelling is groot. Niet alleen in de regio maar ook ver daarbuiten. De komende editie zal gastheer Gregor Bak, traditiegetrouw, het festival op het Kerkplein van de Keizerstraat openen met een grote ‘Inzing-oefening’ voor alle koorleden én publiek. Op het nummer ‘Summer Nights’ van Olivia Newton-John en John Travolta uit de musical Grease zal Bak alle stemmen losmaken.

Programma Terug naar de Kust
De variatie in koren is groot en divers tijdens Terug naar de Kust: van pop tot musical, van rock tot theater, jazz, klassiek, gospel, shanty, smartlappen, close harmony en chanson. De Scheveningse inbreng bestaat uit onder andere het YMCA Popkoor (organisator van het festival), het Viswijvenkoor, het Schevenings Vissersvrouwenkoor, MEMORIES en natuurlijk het Shantykoor. Vele koren komen ook van (ver) buiten de Haagse regio en zelfs het buitenland, zoals Chervoni Korali uit de Oekraïne. Een van de grootste, beste en bekendste koren in Nederland keert ook weer terug op Scheveningen: Vocal Popgroup Re-Flax.

Gospel Re-Experience is dé authentieke gospel-act die bij elk optreden jong en oud op een wervelende, swingende gospel ervaring trakteert. Deze formatie van artistiek leider Clifton Grep bestaat uit topartiesten met een diepgewortelde passie voor en expertise in black American gospelmuziek en verwante genres. Hun optreden om 16.30 uur in De Oude Kerk mag je eigenlijk niet missen. Bekijk het volledige programma op www.terugnaardekust.org

Locaties
De Oude Kerk – Keizerstraat 8
Kerkplein – Keizerstraat t.o. De Oude Kerk
Beachclub Boonoonoonoos – Strand Noord 15
De Maatschappij – Keizerstraat 67
YMCA Muziekcentrum – Keizerstraat 58
Wijkvereniging Scheveningen – Marcelisstraat 64
Bethelkerk – Jurriaan Kokstraat 175

Gregor Bak
|De grootste special guest is inmiddels vertrouwd met Terug naar de Kust. Televisiepresentator, koordirigent en muziekwetenschapper Gregor Bak begeleidt voor de vierde keer de opening en finale van het festival. “Ik ga inzingen met alle koren aan het begin van de dag, tussendoor zal ik de diverse podia bezoeken en koren aankondigen en aan het einde van de dag sluiten we met zijn allen zingend af.” Bak (o.a. Oeral Kozakkenkoor) is erg te spreken over de grote verscheidenheid aan koren. “Een prachtfestival met een unieke sfeer, gezelligheid en saamhorigheid. En altijd perfect georganiseerd!

De koren staan na 2 jaar Corona-ellende te trappelen om weer te zingen met elkaar, en daardoor komt er heel veel oxytocine (knuffelhormoon) vrij! Ik hoop jullie allemaal te zien (en te horen) op het 1e lustrum van Terug Naar De Kust!

Terug naar de Kust Korenfestival Scheveningen
Zaterdag 24 september 2022
Scheveningen-Dorp: Keizerstraat/Jurriaan Kokstraat/Marcelisstraat en strand
Start festival: 11.30 uur op het Kerkplein, Keizerstraat 8

Deel dit artikel:

070online.nl is niet aansprakelijk voor eventueel onjuiste informatie op onze website en eventuele schade die hieruit kan voorkomen. Deze lijst met evenementen in Den Haag is met uiterste zorg samengesteld door ons team. Klopt er iets niet? Stuur ons dan een mail met daarin wat er aangepast zou moeten worden.

Organisator

Start - eind

  • Start 11:30 - onbekend :

Exporteer