De Haagse Popweek start over precies één week!
20:00 14 oktober 2022 tot 23:59 22 oktober 2022

Over precies een week is het zover! Dan start de Haagse Popweek die van 14 t/m 22 oktober plaatsvindt. We trappen deze op grote hoogte af, namelijk in de kerktoren van de Grote Kerk. De Haagse acts Alison’s Fall (alternatieve rock band), Madhara (Ecstatic dance) en MOVNT OLYMPVS (Hip Hop) hebben elk één van hun nummers geselecteerd om te worden vertolkt door beiaardier Gijsbert Kok.

Haagse Popprijzen
De online stembussen voor de Haagse Popprijzen zijn gesloten. De winnaars van de Haagse Popprijs, beste release, beste video, beste initiatief én de Music Support Award worden in de Haagse Popweek bekendgemaakt op de kanalen van 3voor12 Den Haag, Popradar en uiteraard op de socials van de Haagse Popweek zelf. De prijs voor beste Release wordt uitgereikt in het Paardcafé. Genomineerden zijn o.a. Goldband, DI-RECT, Prins S. en de Geit, Neomi, Son Mieux, de Samenscholing en nog veel meer (zie https://haagsepopweek.com/haagse-popprijs/ voor het volledige overzicht).

Street Sessions
Als voorproefje op het programma van de Haagse Popweek zijn er op de Grote Markstraat van 14 t/m 16 oktober bijzondere straatsessies te vinden. Verschillende artiesten uit de Haagse muziekscene zijn uitgedaagd om luide versterkers thuis te laten en hun nummers te vertolken in intieme akoestische settings. Het uitgebreide programma is een doorsnee van de veelzijdige Haagse muziekscene. Van folk tot Hiphop, van zangkoren tot indie rock.

Music meets
Op 16 oktober moet je als muzikant in the Grey Space zijn. Naast demopanels, waar je je demo kan laten horen en van professionals uit de Nederlandse muziekindustrie feedback kan krijgen, zijn er speeddates: korte gesprekken waar muziekprofessionals vragen beantwoorden op allerlei vlakken. Er wordt afgesloten met een netwerkborrel en uiteraard met een optreden.

Workshops
Ook vinden er tijdens de Haagse Popweek verschillende workshops plaats voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen. Zo is er een Ableton workshop in de bibliotheek, een ‘music rights on tour’ workshop door SENA / Buma / Norma in de Grey Space, een workshop VJ/Licht in het Koorenhuis en een workshop Profilering & Spotify door Sisters in Songwriting in Popradar. Voor de kids (10-12 jaar) verzorgt Ready to Play een workshop bandcoaching en kunnen kinderen een band vormen en tenslotte daadwerkelijk op een echt podium met publiek optreden!

3voor12clubtour
Op de avond van 21 oktober wordt de binnenstad van 18.00 tot 02.00 uur gevuld met de crème de la crème van het Haagse lokale muzieklandschap. Een aansluitend programma op vijf locaties: Paard Café, Koorenhuis, Zwarte Ruiter, de Gekke Geit én de Centrale Bibliotheek, die elk een ander genre hosten.

Uitbegreid programma is te vinden op onze website www.haagsepopweek.com

Deel dit artikel:

070online.nl is niet aansprakelijk voor eventueel onjuiste informatie op onze website en eventuele schade die hieruit kan voorkomen. Deze lijst met evenementen in Den Haag is met uiterste zorg samengesteld door ons team. Klopt er iets niet? Stuur ons dan een mail met daarin wat er aangepast zou moeten worden.

Organisator

Exporteer