Dagmar Rijff – De eeuwige zoektocht
20:30 tot 23:00 - 22 september 2022
Het Veur theater, Damlaan 44, 2265 AP Leidschendam

De eeuwige zoektocht is een voorstelling over perspectief en maakbaarheid. Hoeveel regie heeft de mens over het eigen geluk? En moet je daarvoor niet eerst onderzoek doen naar jouw definitie daarvan? Dagmar Rijff neemt je mee in haar hersenspinsels en fascinaties. Ze ontroert met persoonlijke anekdotes en haar fantastische zangstem waarmee ze met gemak alle genres bezingt. De gevatte teksten, op soms spottende toon, prikkelen tot nadenken.

“De eeuwige zoektocht houdt het publiek een spiegel voor die je, verpakt in veel humor en zelfspot, maar zijdelings doorhebt.”

Als geboren pessimist op zoek naar geluk.
Wat is geluk? Geluk in algemene zin, maar ook binnen het voor haar vrij onontgonnen gebied van de liefde. In hoeverre heeft de mens daarover zelf de regie? En als we streven naar liefde… liefde afkomstig van wie? Dagmar geeft het publiek een kijkje in haar belevingswereld en is daarbij niet bang om zich kwetsbaar op te stellen. Verscholen achter vocaal geweld laat ze de zogenaamde geluidsmuur zakken, om kwetsbaar achter de piano, met haar zelfgeschreven liedjes, het achterste van haar tong te laten zien. Ze zingt over haar grootste angsten en verlangens, waarbij ze het niet schuwt om kritisch naar zichzelf te kijken.

Muzikale uitspattingen
Dagmar steekt klassieke zang in een heel ander jasje. Ze gebruikt haar enorme stembereik, om situaties uit het dagelijks leven uit te beelden op humoristische wijze. Maar dat niet alleen. Zo nu en dan laat ze een ongekend technisch hoogstandje horen. Dagmar speelt een tenniswedstrijd tussen twee verschillende genres, door steeds te wisselen van klassiek naar pop in hetzelfde lied.

“Veel liederen vertellen ongeveer hetzelfde verhaal. Waarom zou je ze daarom niet met elkaar combineren? Het samenvoegen van een Aria met een popsong zodat je al je technische vaardigheden kan laten zien in hetzelfde lied. Vermakelijk, veelzijdig en indrukwekkend.”

De sketches zijn een reflectie op reeds gemaakte fouten en waanideeën. Opgevolgd door een filosofische kijk op Hoe nu verder?

Deel dit artikel:

070online.nl is niet aansprakelijk voor eventueel onjuiste informatie op onze website en eventuele schade die hieruit kan voorkomen. Deze lijst met evenementen in Den Haag is met uiterste zorg samengesteld door ons team. Klopt er iets niet? Stuur ons dan een mail met daarin wat er aangepast zou moeten worden.

Organisator

Start - eind

  • Start 20:30 - :

Exporteer