Buitengewone Aanschuiftafel
17:00 tot 19:30 - 21 september 2022
Zuiderparktheater, Henriëtte Roland Holstweg 100, 2533 ST Den Haag

Samen eten met stadsgenoten en luisteren naar hoopvolle verhalen. Op woensdagavond 21 september slaan het Zuiderparktheater, de Aanschuiftafels van de Participatie Keuken, Haags Verhaal en Just Peace de handen ineen. In de openlucht wordt een Buitengewone Aanschuiftafel met 150 gasten georganiseerd. Deze eerste editie valt op de Dag van de Vrede en is het startsein van de Just Peace Month. Het thema van de Just Peach Month dit jaar is: “Hoop in tijden van tegenspoed”. Gezien de meerdere crisissen waarmee we over de wereld worden geconfronteerd, biedt dit thema een podium voor inwoners en organisaties om samen te praten over vrede en om te laten zien hoe zij bijdragen aan een meer vreedzame en rechtvaardige wereld.

Wat kun je verwachten?
De Buitengewone Aanschuiftafel bestaat deze avond uit vijf verschillende ‘restaurantjes’ rondom de tribune van het Zuiderparktheater. Deze vijf ‘restaurantjes’ worden ieder gehost door een vaste buurtaanschuiftafel. Vijf wijken zijn daarmee vertegenwoordigd. De Aanschuiftafels komen normaal op een vast moment en plek samen en zijn allen aangesloten bij de Participatie Keuken.

5 Gangen
Als gast van deze avond word je over één van de vijf groepen verdeeld. Per gang wandelen je langs een restaurantje waar je een gerechtje geserveerd krijgt. In ieder restaurantje worden persoonlijke verhalen geïnspireerd door het Just Peace thema van dit jaar ‘Hoop in tijden van tegenspoed’ verteld. Zo ontmoet je vijf verschillende Haagse stadsgenoten die een ‘parel van hoop’ uit hun wijk zijn. Tussen de gangen van dit bijzondere diner door zijn er troubadours, spokenword artiesten en musici die je van de ene naar het andere restaurantje begeleiden. We sluiten het programma gezamenlijk af met een gezamenlijk vredesmanifest.

Praktische informatie
Entree is €11,- p.p. incl. servicekosten en te reserveren via zuiderparktheater.nl.
Deze prijs is inclusief 5 gerechtjes en optredens. Drankjes zijn aan de bar te koop.
Dieetwensen kun je na het bestellen van tickets doorgeven via info@zuiderparktheater.nl.

Over de initiatiefnemers
De Haagse Aanschuiftafels en Participatie Keuken:
De Participatie Keuken zet zich in voor een hechtere samenleving waar mensen zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen. Via onze activiteiten helpen zij elkaar groeien van overleven naar samenleven. Met het initiatief De Aanschuiftafel eten mensen voor een kleine eigen bijdrage samen met hun buurtgenoten en enthousiaste vrijwilligers. Eten verbindt en het samen eten in de buurt is hierbij de eerste stap.

Haags Verhaal
Haags Verhaal gaat als een reizend verhalencircus door de stad om mensen en gemeenschappen samen te brengen en hun verhaal te laten delen. Daarmee wil ze bruggen slaan in Den Haag.

Deel dit artikel:

070online.nl is niet aansprakelijk voor eventueel onjuiste informatie op onze website en eventuele schade die hieruit kan voorkomen. Deze lijst met evenementen in Den Haag is met uiterste zorg samengesteld door ons team. Klopt er iets niet? Stuur ons dan een mail met daarin wat er aangepast zou moeten worden.

Organisator

Start - eind

  • 17:00 - 19:30 :

Exporteer