anp
Volledig scherm
© anp

Gezondheidsraad: Stop met gebruik van handgels

Antibacteriële handzeep en 'hygiënische' producten zoals toetsenborddoekjes moeten uit de schappen geweerd worden. Het effect is onbewezen en kan ons zelfs vatbaarder maken voor ziekten. Dat stelt de Gezondheidsraad.

  1. Ik liet me keihard influencen door kwakzalvers die elke dag een zakje collageenpoeder door de koffie roeren
    PREMIUM
    Column
    35

    Ik liet me keihard influencen door kwakzal­vers die elke dag een zakje collageen­poe­der door de koffie roeren

    Debby Gerritsen was bijna zelf in de mooie praatjes getrapt van bekende influencers. Bijna. Daarna werd ze wekenlang overladen met reclame voor dubieuze vitaminepillen en poeders. De wellnessindustrie is een bedrieglijke business waar veel geld wordt verdiend door bedrijven en influencers die niet bezorgd zijn om jouw of mijn gezondheid, maar om hun eigen bankrekening.
  2. Roddelen, iemand niet laten uitpraten: pesten gaat door na de kindertijd, zo herken je pestgedrag
    PREMIUM
    22

    Roddelen, iemand niet laten uitpraten: pesten gaat door na de kindertijd, zo herken je pestgedrag

    In Nederland is een op de acht mensen weleens gepest. Op school, op de werkvloer, in de familie en in het bejaardenhuis. ,,Vaak weet je dat er iets niet klopt, maar denk je niet aan pesten.” Patricia Bolwerk, oprichter van Stoppestennu.nl en socioloog Beau Oldenburg vertellen op de Landelijke Dag tegen Pesten wat pestgedrag precies is, hoe je het herkent en wat je eraan kunt doen. ,,Dit type is het ergst, ze zijn namelijk niet makkelijk te herkennen.”